Uitgeoefende disciplines

2 skies voor de beginnende skiers

Meestal aanbevolen voor de beginnnede skier gebruiken we 2 afzonderlijke ski’s. Een groot draagvlak (zeker in vergelijking met monoski), helpt bij het makkelijk uit het water komen.

5

Mono ski

Na de eerste paar toeren met 2 ski’s, leert de skier zich in evenwicht te houden op 1 ski. Als je dan stabiel staat kan er al eens een ski worden ‘uitgegooid’.

Vervolgens gaan we verder met de diepwater start op 1 ski, om uiteindelijk je kunnen al eens te testen in de slalompiste.

Klassiek waterski voor de gevorderde of wedstrijdskier (slalom)

De skier moet rond 6 boeien, op 1 ski, links en rechts van de golf van de boot. Bovendien moet ook de poort bij de ingang én de uitgang van de piste worden genomen, die zich middenin het bootkanaal bevinden.

Na elke geslaagde doorgang, zal de snelheid van de boot worden verhoogd. De snelheden tot 58 km/h voor de mannen tss 15 en 35 jaar voor de anderen en voor vrouwen is de maximale snelheid 55 km/h. Zodra de maximum snelheid is bereikt, wordt het touw ingekort om de moeilijkheidsgraad nog te kunnen verhogen. Het doel is dus het meest aantal boeien ronden met de kortst mogelijke koordlengte.

6.1 slalomavirmes

Figuren

Het doel is om in twee parcours van elk 20 seconden, zoveel mogelijk figuren uit te voeren, die punten scoren afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Figuren kunnen worden uitgevoerd met het touw in de hand of de lijn vast aan de voet (corde au pied), achter de boot tussen de gofven of over de golf en in de lucht.

7.1 7.2

Springen

De meest spectaculaire discipline vraagt koelbloedigheid en ontzettend evenwicht op het water en in de lucht. Om een geldige sprong uit te voeren moet de skier uiteraard niet lossen na de landing.

De snelheid waarmee je op de schans aankomt, de positie tijdens je aanloop en je vlucht bepalen je hoe ver je geraakt. Na de keuze van de snelheid (max 54 km/h voor dames en 57 km/h voor heren), telt de verste van 3 sprongen.

8.1

Wakeboard

Lijkt op snowboarden maar dan op’t water.

9

Wakeskate

Letterlijk een skate-board waarmee je achter de boot hangt.

10

 

Stand up paddle

image stand up paddle

Echt goed voor de balans en de abdominale spieren.

 

Fun tube

bouée tractée image

Een leuke activiteit voor iedereen.